26. 5. 2017

Foodblogeři vařili s Mikrofarmou

Vyzvali jsme české foodblogery, aby se zapojili do soutěže, jejímž ústředním tématem bylo samozřejmě maso. Účastníci obdrželi poukaz v hodnotě 1000 Kč na nákup surovin v našem řeznictví. Z nich pak měli vymyslet a připravit jídlo, kterým by pohostili své přátelé. Dvanáct foodblogerů poslalo celkem 18 soutěžních receptů. Vařilo se hlavně z hovězího masa, ale nechybělo ani vepřové a jehněčí. Nejčastěji se objevovaly nejrůznější variace burgerů a hovězích steaků. Za zmínku stojí účast třech blogů zaměřených na vaření pro děti a s dětmi – Máma v kuchyni, S Julinkou v kuchyni a Recepty dětem. Cenou pro autora vítězného receptu je „Rok s Mikrofarmou“ – 12 balíčků produktů, díky kterým bude moci vařit s Mikrofarmou po celý rok.

Všechny dobroty vypadaly báječně, vítěz ale může být jen jeden. Porota ve složení šéfkuchař Martin Tomek, řezník Petr Wolf, vedení pražské Mikrofarmy, Jana Hanušová a Michaela Kuncek, a fotograf Zdeněk Lhoták, který se věnuje fotografii jídla, se jednomyslně shodla:

Vítězem se stává STEAK V KAKAU S RAJČATOVOU SALSOU od Petra a Gábiny (pgfoodies.com)!

Výběr správného kusu masa, kombinace kakaa a kajenského pepře je prostě neodolatelná!

Mezi pětici nejlepší receptů se probojovaly výtvory od blogerů S láskou v kuchyni, Bistro32 a Máma v kuchyni a všechny je spojovalo hovězí maso. Pavlína Stachová (Bistro32) připravila dokonce dva výborné recepty – vysoký roštěnec s bramborovými trilobity a pikantním mexickým salátem a jarně zelený burger se šťavnatým masem a křupavým chřestem. Jinou variaci na maso v housce vymyslela blogerská dvojice S láskou v kuchyni. Jejich burger s trhaným masem originálně doplňuje jablečné pyré, hermelín a koriandr. Máma v kuchyni, Barbora Charvátová, se zaměřuje na recepty pro děti, rozšířila proto soutěžní recept na tortilly s trhaným hovězím a cibulovou marmeládou pro dospělé i o dětské specifikace.

Výhercům gratulujeme a všem zúčastněným ještě jednou děkujeme.

Nahoru