Burger z mixu hovězího a vepřového masa s celerovo-jablečným salátem a cibulovou marmeládou

90 min. | Obtížnost Hodnocení - 1/5 | 4 porce

500 g Vyzrálé libové hovězí maso
100 g Vepřová kýta
3 lžičky Tymián drhnutý čerstvý (nebo sušený)
3 lžičky Sůl
Pepř
2 stroužky Česnek
3 lžíce Olivový olej
4 ks Celozrnná kaiserka nebo domácí brioška
3 lžíce Dijonská hořčice (+ majonéza)
1 ks Rajče
1 ks Jablko (Granny Smith)
2 řapíky Řapíkatý celer
2 lžíce Bílý jogurt
Cibulová marmeláda

Libové maso nameleme (nebo to pro nás rád udělá pan řezník v Mikrofarmě :)). Přidáme tymián, sůl, pepř, česnek a olivový olej a důkladně promícháme. Dáme do chladu uležet. Směs můžeme připravit klidně den předem.

Na salát nakrájíme jablko a celer na tenké nudličky, smícháme je s jogurtem a lehce osolíme.

Z masové směsi vytvarujeme burgery a ogrilujeme je z obou stran. Kaiserky rozpůlíme a rozpečeme. Spodní část kaiserky potřeme dijonskou hořčicí (je možné ji zjemnit smícháním s majonézou), na ni dáme salát, následuje ogrilované maso a cibulová marmeláda s plátkem rajčete. Marmeládu můžete buď koupit hotovou a nebo si připravit  vlastní (cibule orestovaná na másle, zasypaná třtinovým cukrem, který se nechá zkaramelizovat a zakápnutá krémovým (výborné je fíkovo-chilli) balsamicem.

Tip SexyMamas: Zda máte správně dochucené maso lze zjistit lehce ještě než ho všechno ogrilujete. Vyplatí se udělat test a opéci malý kousek směsi na pánvičce, ochutnat a chuť masa doladit.

Petra Bártová Recept připravila Petra Bártová, foodblogerka a redaktorka SexyMamas.cz

Vyzkoušejte také

Sledujte nás, ať vás ostatní nepředběhnou.


Vyberte město:

Nahoru