Grilovaný Flank steak (z vyzrálého hovězího pupku) s rukolou a sýrem

60 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5 | 3 porce

700-900 g Flank Steak (tloušťka 2 cm)
2 lžíce Olivový olej
1 snítka Rozmarýn
75 ml Ocet Balsamico
1/2 lžičky Krupicový cukr
1 hrst Rukola
50 g Oblíbený sýr parmezánového typu
  Sůl a pepř

Steak slabě potřeme z obou stran olejem, osolíme, opepříme a můžeme do něj vtlačit také rozmarýn, který lehce promačkáme v ruce – hezky se rozvoní. Pak necháme maso odpočívat přibližně 30 minut na teplém místě, aby získalo pokojovou teplotu.

Mezitím svaříme po dobu 5-7 minut na pánvi nebo v kastrolku ocet Balsamico s cukrem a necháme vychladnout.

Na čistý a hodně rozpálený gril položíme steak a grilujeme ho přiklopený do požadovaného stupně propečenosti. Poté necháme maso přibližně 7 minut v teple odpočinout, aby si v sobě zachovalo maximum šťávy.

Krájíme podélně a pak úhlopříčně přes vlákno na tenké plátky. Šťávu, která unikne, zachytíme a přelijeme jí maso na talíři. Poklademe rukolou, pokapeme olivovým olejem a octovým rozvarem a posypeme hoblinkami sýra.

 

Michal Hájek Recept připravil Michal Hájek, kuchař

Vyzkoušejte také

Sledujte nás, ať vás ostatní nepředběhnou.


Vyberte město:

Nahoru