Grilovaný Flank steak (z vyzrálého hovězího pupku) s rukolou a sýrem
60 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5 | 3 porce
700-900 g | Flank Steak (tloušťka 2 cm) |
2 lžíce | Olivový olej |
1 snítka | Rozmarýn |
75 ml | Ocet Balsamico |
1/2 lžičky | Krupicový cukr |
1 hrst | Rukola |
50 g | Oblíbený sýr parmezánového typu |
Sůl a pepř |
Steak slabě potřeme z obou stran olejem, osolíme, opepříme a můžeme do něj vtlačit také rozmarýn, který lehce promačkáme v ruce – hezky se rozvoní. Pak necháme maso odpočívat přibližně 30 minut na teplém místě, aby získalo pokojovou teplotu.
Mezitím svaříme po dobu 5-7 minut na pánvi nebo v kastrolku ocet Balsamico s cukrem a necháme vychladnout.
Na čistý a hodně rozpálený gril položíme steak a grilujeme ho přiklopený do požadovaného stupně propečenosti. Poté necháme maso přibližně 7 minut v teple odpočinout, aby si v sobě zachovalo maximum šťávy.
Krájíme podélně a pak úhlopříčně přes vlákno na tenké plátky. Šťávu, která unikne, zachytíme a přelijeme jí maso na talíři. Poklademe rukolou, pokapeme olivovým olejem a octovým rozvarem a posypeme hoblinkami sýra.
Vyzkoušejte také
-
Chateaubriand s gratinovanými bramborami, pastinákem a Foie gras
120 min. | Obtížnost Hodnocení - 4/5
-
Tataráček
30 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Hovězí na houbách s bylinkovým tarhonitem
60 min. | Obtížnost Hodnocení - 3/5
-
Pečený hovězí krk na zelenině
240 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Španělský ptáček – retro klasika ve fitness úpravě
Nejméně 200 min. | Obtížnost Hodnocení - 3/5
-
Závin z mletého hovězího a červené řepy s čerstvým tymiánem
90 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Přes noc konfitovaná vyzrálá hovězí plec
540 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Burger z mixu hovězího a vepřového masa s celerovo-jablečným salátem a cibulovou marmeládou
90 min. | Obtížnost Hodnocení - 1/5
-
Vídeňský telecí guláš podle Florentýny
180 min. | Obtížnost Hodnocení - 3/5