Grilovaný vyzrálý steak T-bone a I-bone
30 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5 | 1 porce
T-bone nebo I-bone vyzrálý steak | |
Sůl a pepř | |
Zelené bylinky (rozmarýn, tymián, šalvěj) | |
Olivový olej |
Maso vytáhneme 2-3 hodiny před přípravou z lednice do pokojové teploty, zabráníme tak teplotnímu šoku při grilování.
Dobře vyzrálé maso nepotřebuje dochucovat kořením, ideálně použijeme pouze sůl – jen tak si opravdu užijeme chuť dobrého masa. Můžeme přidat i čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián, šalvěj), popřípadě čerstvě drcený pepř. Sůl a koření lehce vetřeme do masa a jemně potřeme olejem. Stařené maso není potřeba složitě nakládat předem, je dostatečně křehké samo o sobě, koření tedy stačí nanést chvíli před grilováním.
Maso vkládáme na hodně rozpálený gril, lehce je přitlačíme, aby lépe přilnulo k roštu. Pečeme ho z každé strany přibližně 4-8 minut (záleží na velikosti masa a stupni propečení, kterého chceme dosáhnout). V průběhu jedenkrát otočíme, a to ve chvíli, kdy se maso samo odlepí z roštu, neodtrháváme!
Hotový steak před podáváním necháme cca 5-15 minut na teplém místě odpočinout, maso se uvolní, šťáva rozloží a po zakrojení nevyteče.
Vyzkoušejte také
-
Chateaubriand s gratinovanými bramborami, pastinákem a Foie gras
120 min. | Obtížnost Hodnocení - 4/5
-
Tataráček
30 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Hovězí na houbách s bylinkovým tarhonitem
60 min. | Obtížnost Hodnocení - 3/5
-
Pečený hovězí krk na zelenině
240 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Španělský ptáček – retro klasika ve fitness úpravě
Nejméně 200 min. | Obtížnost Hodnocení - 3/5
-
Závin z mletého hovězího a červené řepy s čerstvým tymiánem
90 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Přes noc konfitovaná vyzrálá hovězí plec
540 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Burger z mixu hovězího a vepřového masa s celerovo-jablečným salátem a cibulovou marmeládou
90 min. | Obtížnost Hodnocení - 1/5
-
Vídeňský telecí guláš podle Florentýny
180 min. | Obtížnost Hodnocení - 3/5