Jehněčí kýta pečená na česneku a majoránce s pažitkovou omáčkou

300 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5 | 4 porce

950 g Bio jehněčí kýta s kostí
250 g Máslo
4 stroužky Česnek
1 větší hrst Čerstvá majoránka
200 g Kuřecí vývar
200 ml Voda
Sůl
Olivový olej

Troubu předehřejeme na 150 stupňů. Jehněčí maso očistíme (zbavíme všech blan), důkladně ho osolíme ze všech stran a potřeme jej prolisovaným česnekem a čerstvou majoránkou.

V pánvi rozehřejeme máslo s trochou olivového oleje a ze všech stran maso prudce zatáhneme. Poté ho přendáme do pekáče, přidáme k němu i všechno máslo z pánve na kterém jste maso opekli a přilijeme kuřecí vývar i vodu. Pekáč zakryjeme a dáme péct do trouby na 3 hodiny.

Po třech hodinách maso obratíme, zvýšíme teplotu na 180 stupňů a pečeme ještě hodinu. Po této době by mělo být maso úplně měkké a mělo by jít krásně od kosti.

Jako přílohu doporučujeme opékané brambory s růžičkovou kapustou a pažitkovou omáčku:

Opékané brambory s růžičkovou kapustou

8 větších ks Vařené brambory
12 ks Růžičková kapusta
2 plátky Máslo

Růžičkovou kapustu omyjeme a chvíli (cca 5 minut) povaříme ve vroucí vodě, poté ji sceďíme a necháme chvíli vychladnout. Vychladlou kapustu překrojíme na půlky, to samé uděláme s uvařenými bramborami. V pánvi rozehřejeme máslo, na něj vhoďíme brambory s kapustou a opékáme dle chuti.

Pažitková omáčka

400 g Zakysaná smetana
1 svazek Pažitka

Pažitku nakrájíme nadrobno a smícháme se zakysanou smetanou.

 

Kate's Cuisine Recept připravila foodblogerka Kate's Cuisine

Vyzkoušejte také

Sledujte nás, ať vás ostatní nepředběhnou.


Vyberte město:

Nahoru