Krémové chřestové risotto sypané parmezánem

30 min. | Obtížnost Hodnocení - 3/5 | 4 porce

8 stonků Uvařeného bílého chřestu
8 stonků Uvařeného zeleného chřestu
1 ks Šalotka
1 lžíce Olivový olej
1 lžíce Máslo
1,5 dcl Bílé víno
4 lžíce Strouhaný parmezán
200 g Rýže Arborio
Chřestový vývar
Sůl a pepř

Na rozpáleném olivovém oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku. Na ní krátce orestujeme rýži, podlijeme vínem a za stálého míchání necháme zredukovat.

Poté postupně podléváme chřestovým vývarem, vždy jen do výše rýže a vaříme do změknutí (al dente).

6 stonků bílého a 6 stonků zeleného chřestu nakrájíme na asi centimetrové kousky a vložíme do risotta, přidáme 3 lžíce parmezánu, máslo a lehce zamícháme.

Krémové risotto rozdělíme na 4 porce a ozdobíme zbylým chřestem a parmezánem.

Michal Hájek Recept připravil Michal Hájek, kuchař

Vyzkoušejte také

Sledujte nás, ať vás ostatní nepředběhnou.


Vyberte město:

Nahoru