Kuřecí steak se zapečenou ochucenou polentou

45 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5 | 4 porce

300 g Kuřecí prsa
2 lžíce Tomatové pesto
1 plechovka Rajčatové pyré
Bazalka
Máslo (nemusí být)
300 g Polenta
1 l Voda
3 lžíce Olivový olej
100 g Strouhaný parmezán
Černé olivy
Rozmarýn
Sůl

Nejprve osolíme vodu, smícháme s polentou a přivedeme k varu. Vaříme dle návodu. Osvědčená je polenta drobnější, která se vaří 3 minuty. Hruběji mletou je třeba vařit minimálně 10 minut. Pokud je kaše stále řidká, vaříme ji tak dlouho, dokud se obsah vody nezredukuje, tedy až bude mít kaše správnou hustotu. Poté vmícháme olivový olej.

Do zapékací misky vložíme pečící papír a kaši na něj vlijeme. Posázíme černými olivami bez pecek, zasypeme parmezánem, přidáme rozmarýn a mořskou sůl. Polentu dáme na 15 minut do vyhřáté trouby (na 200 stupňů) a necháme zapéci.

Na pánvi opečeme na olivovém oleji nebo másle kuřecí steaky, které jsme předtím lehce posolili. Když jsou opečené, přidáme tomatové pesto a tomatové pyré a necháme je 10 min dusit. Na závěr, těsně před podáváním, přidáme čerstvou bazalku.

Tip: Zapečenou polentu můžeme kombinovat nejen s olivami, ale třeba i se sušenými rajčaty, marinovanými lilky nebo sýrem Gorgonzola.

Petra Bártová Recept připravila Petra Bártová, foodblogerka a redaktorka SexyMamas.cz

Sledujte nás, ať vás ostatní nepředběhnou.


Vyberte město:

Nahoru