Trhané vepřové s květákovo-parmazánovou kaší

260 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5 | 3-4 porce

750 g Vepřová krkovice s kostí
650 ml Červené víno
350 ml Voda
2 stroužky Česnek
Sůl a pepř

Troubu rozpálíme na 150 stupňů. Krkovici posolíme a opepříme z obou stran a vložíme ji do pekáče. Přihodíme stroužky česneku, přilijeme víno a vodu. Pekáč zakryjeme a dáme do trouby péct na 3 hodiny. Po třech hodinách pečení by mělo být maso krásně měkké, pokud ne, pečeme ještě asi hodinu.

Jakmile je maso hotové, oddělíme kost od masa, vyndáme ji z pekáče a maso pomocí šťouchadla na brambory nebo dvou vidliček rozdělíme na jednotlivá vlákna a ta pořádně promícháme se šťávou, která vznikla z vody, vína a výpeku z masa.

Květákovo-parmázánová kaše

1 ks Větší květák
250 g Smetana ke šlehání
100 g Parmazán
Sůl

Květák uvaříme v osolené vodě. Vodu slijeme a k uvařenému květáku přidáme smetanu a nastrouhaný parmazán. Pomocí tyčového mixéru vše promixujeme dohladka. Pokud je kaše málo slaná, tak ji dosolíme a důkladně promícháme.

Servírujeme v hlubším talíři, do kterého dáme nejprve kaši a na ni pak vlákna masa se šťávou. Nakonec ozdobíme posekanou zelenou natí nebo v sezoně medvědím česnekem.

Kate's Cuisine Recept připravila foodblogerka Kate's Cuisine

Sledujte nás, ať vás ostatní nepředběhnou.


Vyberte město:

Nahoru