11. 6. 2021

V červnu jsme otevřeli Masný trh Mikrofarma

Mikrofarma vznikla před sedmi lety jako malé moderní řeznictví, které chtělo navázat na ty nejlepší tradice – poctivým řemeslem a kvalitní surovinou. Základem je vyzrálé maso, pestrá nabídka a farmářské zdroje z Moravy a Čech.
.
COVID nám na čas zavřel bistra, ale přinesl novou inspiraci a příležitosti. Jednou z nich je nádherný prostor na Zelném trhu 10, který jsme nazvali Masný trh Mikrofarma. Zde, v sousedství legendárního Zelňáku, jsme pro vás připravili zbrusu nové řeznictví a velké bistro. Navazujeme tak na několikasetletou historii řeznického řemesla na tomto náměstí, kterými se zabýval i archeologický průzkum z roku 2014. Jako vzpomínku na masné krámy, které skladovaly maso ve sklepeních pod rynkem, jsme se rozhodli vytvořit v interiéru symbolicky zrací sklep. Zde nalezente různé pochutiny z masa, včetně lednice na zasucha zrající hovězí, ale i zavařeniny z Moravy a chybět nesmí ani skvělé víno.
.
V hlavním prostoru řeznictví na vás čeká široká nabídka masa, od hovězího přes vepřové, jehněčí, ale i drůbež, telecí a v sezoně i zvěřina. Oslovili jsme pár známých řeznictví, abychom rozšířili nabídku o zajímavé výrobky, a doplnili tak ručně připravované šunky, tlačenku, klobásy a dalších vlastní výrobky Mikrofarmy. Starat se o vás bude tým z Moravského náměstí, který kompletně přešel na Zelný trh a nepřijdete tak o známé tváře z oblíbeného řeznictví. Bistro na Moraváku zůstává, přibylo točené pivo a místa k sezení uvnitř. Hurá! 🙂
.
Bistru Masný trh šéfuje Martin Zbudila, skvělý a energický kuchař, chef, který se vrátil ze zahraničí, kde vařil desítky let zejména v Rakousku a Německu. Těšte se na jeho dobroty, grilovaná kuřata či kolena, šťavnaté pečínky a steaky. Slibuje i řízky, masové kuličky s rajskou omáčkou, tafelspitz a obědové menu Dokonce (!) v řeznictví myslí i na vegetariány a připravil pro ně speciální nabídku. V teple přijde k chuti vychlazená jedenáctka od Hauskrechta, který vaří pivo v prostorách bývalých městských jatek (kruh se uzavírá), doplňují jej speciály z minipivovarů, samozřejmě víno z moravských vinic i nealko bez chemie.
.
K sezení láká venkovní zahrádka na Zelném trhu, ale i vnitřní v atriu. V interiéru je rovněž připravena řada míst, děti mohou dovádět v kozím chlívku, spěchající ocení samoobslužný kiosek s nabídkou do ruky
.
Zastavte se, je to MASO!
Nahoru