Bio jehněčí kotletky s jogurtovo-okurkovým dipem

45 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5 | 4 porce

12 ks Bio jehněčí kotletky
2 ks Salátová okurka
150 ml Plnotučný/řecký jogurt
  Máta
  Sůl a pepř

Marináda:

2 stroužky Utřený česnek
2 lžíce Olivový olej
2 lžíce Nadrobno sekaný rozmarýn
  Sůl a pepř

Kotletky potřeme marinádou, kterou vytvoříme smícháním všech uvedených surovin.

Grilujeme na středním plameni 4-6 minut (podle stupně propečenosti, který preferujeme) z každé strany. Z grilu pak přesuneme maso na talíř, přikryjeme ho alobalem a necháme odpočívat 5-10 minut. Tento čas využijeme na přípravu dipu.

Oloupané okurky nastrouháme na hrubém struhadle a v sítku z nich vymačkáme přebytečnou tekutinu. V misce k nim přimícháme jogurt a sekanou mátu, osolíme, opepříme a podáváme spolu s kotletkami.

 

 

Michal Hájek Recept připravil Michal Hájek, kuchař

Vyzkoušejte také

Sledujte nás, ať vás ostatní nepředběhnou.


Vyberte město:

Nahoru