Šneci po burgundsku

30 min. | Obtížnost Hodnocení - 1/5 | 2 porce

Máslo na šneky jemné

12 ks Vaření šneci + vyčištěné ulity
50 g Máslo (NE margarín)
1 stružek Česnek utřený
1/2 ks Malá šalotka
1/2 hrsti Sekaná hladkolistá petržel (NE kudrnka)
Sůl, pepř

Máslo na šneky pikantnější podle našeho dodavatele, pana Součka

12 ks Vaření šneci + vyčištěné ulity
50 g Máslo (NE margarín)
2 stružky Česnek utřený
1/2 ks Malá šalotka
1/2 zarovnané lžičky Brusinková marmeláda
1 vrchovatá lžíce Sekaná hladkolistá petržel (NE kudrnka)
1 zarovnaná lžička Sůl
1-2 špetky Chilli nebo bílý (černý) pepř

Z povoleného másla, rozmačkaného česneku, soli, pepře a jemně nakrájené šalotky (případně dalších uvedených ingrediencí) utřeme aromatické máslo, do kterého vmícháme jemně nakrájenou petrželovou nať. Množství připravovaného šnečího másla můžete podle chuti i zdvojnásobit.

Do vyčištěných šnečích ulit (dají se použít i speciální keramické nebo nerezové misky
s důlky) vložíme vždy jednoho šneka, kterého bohatě zatřeme ochuceným máslem
a necháme v troubě zapéct. Pomaleji asi půl hodiny při 180°C nebo zprudka přibližně 7 minut na 220°C, dokud se bylinkové máslo zcela nerozpustí, nezačne pěnit a na povrchu lehce hnědnout. Podávejte s bagetou.

Tip: pokud nemáte misky s důlky, lze ulity v zapékací misce pojistit proti překlopení opřením mezi vykrajovátka na cukroví nebo zasunutím do kupičky hrubozrnné soli (pouze ulity, sůl nesmí sahat až k máslu). V ní můžete také šneky servírovat.

Sledujte nás, ať vás ostatní nepředběhnou.


Vyberte město:

Nahoru