Šneci po burgundsku
30 min. | Obtížnost Hodnocení - 1/5 | 2 porce
Máslo na šneky jemné
12 ks | Vaření šneci + vyčištěné ulity |
50 g | Máslo (NE margarín) |
1 stružek | Česnek utřený |
1/2 ks | Malá šalotka |
1/2 hrsti | Sekaná hladkolistá petržel (NE kudrnka) |
Sůl, pepř |
Máslo na šneky pikantnější podle našeho dodavatele, pana Součka
12 ks | Vaření šneci + vyčištěné ulity |
50 g | Máslo (NE margarín) |
2 stružky | Česnek utřený |
1/2 ks | Malá šalotka |
1/2 zarovnané lžičky | Brusinková marmeláda |
1 vrchovatá lžíce | Sekaná hladkolistá petržel (NE kudrnka) |
1 zarovnaná lžička | Sůl |
1-2 špetky | Chilli nebo bílý (černý) pepř |
Z povoleného másla, rozmačkaného česneku, soli, pepře a jemně nakrájené šalotky (případně dalších uvedených ingrediencí) utřeme aromatické máslo, do kterého vmícháme jemně nakrájenou petrželovou nať. Množství připravovaného šnečího másla můžete podle chuti i zdvojnásobit.
Do vyčištěných šnečích ulit (dají se použít i speciální keramické nebo nerezové misky
s důlky) vložíme vždy jednoho šneka, kterého bohatě zatřeme ochuceným máslem
a necháme v troubě zapéct. Pomaleji asi půl hodiny při 180°C nebo zprudka přibližně 7 minut na 220°C, dokud se bylinkové máslo zcela nerozpustí, nezačne pěnit a na povrchu lehce hnědnout. Podávejte s bagetou.
Tip: pokud nemáte misky s důlky, lze ulity v zapékací misce pojistit proti překlopení opřením mezi vykrajovátka na cukroví nebo zasunutím do kupičky hrubozrnné soli (pouze ulity, sůl nesmí sahat až k máslu). V ní můžete také šneky servírovat.