Mikrofarma

Bistro Brno - Masný trh

Dnešní
menu

Ochutnávková stanice

Nevšední nabídka jídla
z výtečných surovin Mikrofarmy.

Všechna jídla vám rádi zabalíme s sebou.

Bistro a prodejna

Po-Ne: 8-22 h

Řeznictví

Po-Pá: 8-18 h
So: 8-14 h

Bistro Masný trh Brno

Zelný trh 10, Brno
zobrazit na mapě

+420 777 785 848
masnytrh@mikrofarma.cz

V červnu jsme otevřeli Masný trh Mikrofarma

11. 6. 2021

Mikrofarma vznikla před sedmi lety jako malé moderní řeznictví, které chtělo navázat na ty nejlepší tradice – poctivým řemeslem a kvalitní surovinou. Základem je vyzrálé maso, pestrá nabídka a farmářské zdroje z Moravy a Čech.
.
COVID nám na čas zavřel bistra, ale přinesl novou inspiraci a příležitosti. Jednou z nich je nádherný prostor na Zelném trhu 10, který jsme nazvali Masný trh Mikrofarma. Zde, v sousedství legendárního Zelňáku, jsme pro vás připravili zbrusu nové řeznictví a velké bistro. Navazujeme tak na několikasetletou historii řeznického řemesla na tomto náměstí, kterými se zabýval i archeologický průzkum z roku 2014. Jako vzpomínku na masné krámy, které skladovaly maso ve sklepeních pod rynkem, jsme se rozhodli vytvořit v interiéru symbolicky zrací sklep. Zde nalezente různé pochutiny z masa, včetně lednice na zasucha zrající hovězí, ale i zavařeniny z Moravy a chybět nesmí ani skvělé víno.
.
V hlavním prostoru řeznictví na vás čeká široká nabídka masa, od hovězího přes vepřové, jehněčí, ale i drůbež, telecí a v sezoně i zvěřina. Oslovili jsme pár známých řeznictví, abychom rozšířili nabídku o zajímavé výrobky, a doplnili tak ručně připravované šunky, tlačenku, klobásy a dalších vlastní výrobky Mikrofarmy. Starat se o vás bude tým z Moravského náměstí, který kompletně přešel na Zelný trh a nepřijdete tak o známé tváře z oblíbeného řeznictví. Bistro na Moraváku zůstává, přibylo točené pivo a místa k sezení uvnitř. Hurá! 🙂
.
Bistru Masný trh šéfuje Martin Zbudila, skvělý a energický kuchař, chef, který se vrátil ze zahraničí, kde vařil desítky let zejména v Rakousku a Německu. Těšte se na jeho dobroty, grilovaná kuřata či kolena, šťavnaté pečínky a steaky. Slibuje i řízky, masové kuličky s rajskou omáčkou, tafelspitz a obědové menu Dokonce (!) v řeznictví myslí i na vegetariány a připravil pro ně speciální nabídku. V teple přijde k chuti vychlazená jedenáctka od Hauskrechta, který vaří pivo v prostorách bývalých městských jatek (kruh se uzavírá), doplňují jej speciály z minipivovarů, samozřejmě víno z moravských vinic i nealko bez chemie.
.
K sezení láká venkovní zahrádka na Zelném trhu, ale i vnitřní v atriu. V interiéru je rovněž připravena řada míst, děti mohou dovádět v kozím chlívku, spěchající ocení samoobslužný kiosek s nabídkou do ruky
.
Zastavte se, je to MASO!

Menu na pondělí 21. 6. 2021

Snídaňová nabídka pouze 8.00-10.00
3 ks FARMÁŘSKÁ VEJCE PO ŘEZNICKU míchaná nebo sázená, s cibulkou / se slaninou / se škvarky / s naší vepřovou šunkou 139 Kč
180-200 g TEPLÉ PÁRKY nebo NAŠE GRILOVACÍ KLOBÁSKA, hořčice, křen 139 Kč
Polévky & Speciality dne
0,25 l POLÉVKA Z ČOČKY BELUGA s kořenovou zeleninou 49 Kč
150 g HOVĚZÍ OSSOBUCO NA VÍNĚ A ZELENINĚ, plátky opečených brambor s rozmarýnem 179 Kč
220 g PEČENÉ KUŘECÍ STEHNO, koriandrová rýže, rajčatový salátek 149 Kč
150 g SEKANÁ MIKROFARMA, koňaková demi glace, brambory pečené na našem sádle 149 Kč
250 g GRILOVANÁ VEPŘOVÁ KOTLETA S KOSTÍ, grilovaná zelenina, salát 179 Kč
MÍCHANÝ LISTOVÝ SALÁT s bramborami Granaille, sušenými rajčaty, vařeným vejcem a hoblinami ovčí goudy 139 Kč
Burgery & Hotdogy
150 g CHEESE BURGER z našeho vyzrálého hovězího, čedar, vypečená slanina, dijonská majonéza, karamelizovaná cibulka, rajče, nakládaná okurka a salát v máslové briošce 179 Kč
100 g BLUE CHEESE DOG s naší ručně dělanou vepřovou klobáskou, dip z modrého sýra, karamelizovaná cibulka, v máslové housce 119 Kč
Sandwiche
100 g SANDWICH Z NAŠÍ RUČNĚ DĚLANÉ VEPŘOVÉ ŠUNKY, dijonéza, salát a rajče v opečeném kváskovém chlebu 129 Kč
100 g SANDWICH PASTRAMI s plátky našeho naloženého a vyuzeného hovězího hrudí, dijonézou a nakládanou okurkou v kváskovém chlebu 139 Kč
Z grilu
1/4 FARMÁŘSKÉ KUŘE PEČENÉ NA ROŠTU 115 Kč
1/2 FARMÁŘSKÉ KUŘE PEČENÉ NA ROŠTU 210 Kč
STEAK nebo UZENINY na grilu dle výběru z masného pultu (cena podle váhy masa s příplatkem 89 Kč za grilování)
Přílohy & Omáčky
200 g Brambory pečené na našem sádle  59 Kč
150 g Přílohový salát  59 Kč
1 ks Pečivo 10 Kč
60 ml Smetanová pepřová omáčka 59 Kč
60 ml BBQ omáčka 59 Kč
60 ml Koňaková demi glace 59 Kč
Na studeno (k pivu)
150 g ŘEZNICKÉ CARPACCIO z tlačenky Mikrofarma, medová dijonská omáčka 79 Kč
Nápoje
0,33 l Bio limonády BIOZISCH (NaturCola, NaturOrange, NaturRebarbora) 55 Kč
0,33 l ULTICHÁ MATÉ (maté classic, maté mix) 52 Kč
0,33 l BOHEMSKA zahradní limonáda (malina&máta, bio cola) 52 Kč
0,33 l ZÁZRAČNÁ berlínský pití z Brna (Ibiškový slaďouš, Šafránová, Woody soda, Čokola) 65 Kč
0,33 l Don Cidre (suchý/polosuchý) 45 Kč
0,33 l Cider Tátův sad (suchý/polosuchý) 55 Kč
Rozlévané VÍNO dle nabídky v prodejně
LAHVOVÉ SPECIÁLY Z MINI PIVOVARŮ dle aktuální nabídky v prodejně
 
Veškerá jídla Vám rádi zabalíme s sebou do našeho EKOobalu 10 Kč
BIO taška z přírodního a kompostovatelného materiálu 5 Kč
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

 

Všechna jídla vám rádi zabalíme s sebou.

Martin Zbudila

Dnes vaří Martin Zbudila

šéfkuchař Bistra Mikrofarma Brno

Věrnostní karta

Rezervujte si jídlo

Pro zákazníky s naší věrnostní kartou nabízíme možnost objednávky jídla.

Volejte:

+420 777 785 848 (masnytrh@mikrofarma.cz)

Jak získat věrnostní kartu?

Proč právě naše maso?    Aktuální nabídka e-shop

  • Každý kus má ověřitelný původ.
  • Maso jen čerstvé
    nebo správně vyzrálé.
  • Naši řezníci poradí
    s výběrem i přípravou.
  • Přibalíme zeleninu, sýry i víno.

Sledujte nás, ať vás ostatní nepředběhnou.


Vyberte město:

Nahoru