Krémové chřestové risotto sypané parmezánem
30 min. | Obtížnost Hodnocení - 3/5 | 4 porce
8 stonků | Uvařeného bílého chřestu |
8 stonků | Uvařeného zeleného chřestu |
1 ks | Šalotka |
1 lžíce | Olivový olej |
1 lžíce | Máslo |
1,5 dcl | Bílé víno |
4 lžíce | Strouhaný parmezán |
200 g | Rýže Arborio |
Chřestový vývar | |
Sůl a pepř |
Na rozpáleném olivovém oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku. Na ní krátce orestujeme rýži, podlijeme vínem a za stálého míchání necháme zredukovat.
Poté postupně podléváme chřestovým vývarem, vždy jen do výše rýže a vaříme do změknutí (al dente).
6 stonků bílého a 6 stonků zeleného chřestu nakrájíme na asi centimetrové kousky a vložíme do risotta, přidáme 3 lžíce parmezánu, máslo a lehce zamícháme.
Krémové risotto rozdělíme na 4 porce a ozdobíme zbylým chřestem a parmezánem.
Vyzkoušejte také
-
Pomazánka z pečeného lilku
45 min. | Obtížnost Hodnocení - 1/5