Grilovaná vepřová žebírka v medové marinádě
180 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5 | 3 porce
1-1,5 kg | Vepřová žebírka |
MARINÁDA:
2 lžíce | Hořčice |
2 lžíce | Kečup |
5 lžic | Med |
1 lžička | Chilli |
1/2 lžičky | Sladká mletá paprika |
2 lžíce | Jemná sojová omáčka |
1 lžička | Jablečný ocet |
1 špetka | Skořice |
Sůl a pepř |
Z vnitřní strany žeber odstraníme tenkou blánu (nebo poprosíme řezníka).
Suroviny na marinádu smícháme při pokojové teplotě, touto směsí důkladně potřeme žebírka a necháme cca 2 hodiny odpočívat, ne v lednici.
Gril připravíme na nepřímé grilování (plamen je okolo, nikoli pod masem). Poté žebra položíme vnitřní stranou na rošt. Po 30 minutách nepřímého grilování znova potřeme marinádou. Žebírka lze v této fázi zaudit tak, že přihodíme hobliny ovocného nebo tvrdého dřeva na horké uhlí a necháme pod poklopem vyudit.
Žebírka jsou hotova v okamžiku, kdy jdou kosti samostatně vytáhnout z masa. Doporučenou přílohou je zelný salát s křenem.
Vyzkoušejte také
-
Dušená vepřová panenka a cous-cous s brynzou a avokádem
45 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Javorovo-limetkovo-zázvorová pečená žebra
90 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Trhané vepřové s květákovo-parmazánovou kaší
260 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Burger z mixu hovězího a vepřového masa s celerovo-jablečným salátem a cibulovou marmeládou
90 min. | Obtížnost Hodnocení - 1/5
-
Pulled pork (trhané vepřové) tažené v jablečném moštu s chilli a koriandrem
450 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5