Dušená vepřová panenka a cous-cous s brynzou a avokádem
45 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5 | 2 porce
300 g | Vepřová panenka |
Koření na steak | |
250 g | Cous-cous |
150 g | Brynza |
3 ks | Barevné papriky |
15 ks | Cherry rajčata |
3 lžíce | Olivový olej |
Sůl |
Maso okořeníme směsí vhodnou na steak (od značky NoMU má například toto složení: mořská sůl, hořčice, koriandr, černý pepř, cibule, česnek, rozmarýn, tymián, paprika petržel, kmín, majoránka, oregáno). Na pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém ze všech stran opečeme okořeněný váleček vepřové panenky tak, aby se maso zatáhlo. Při obracení do masa nepícháme, aby všechna šťáva zůstala uvnitř. Když je maso ze všech stran opečené, zalijeme 2 dcl vody a necháme 10 min pod pokličkou dusit. Poté panenku vyjmeme a nakrájíme na asi 2 cm široké plátky, které podáváme s cous-cousem.
Cous-cous osolíme, zalijeme vařící vodou v poměru 1:2 (cous-cous : voda) a necháme 10 min. pod pokličkou nabobtnat. Mezitím nakrájíme papriky a avokádo na malé kousky a cherry rajčátka na půlky. Po deseti minutách do cous-cousu přimícháme brynzu a olivový olej a vše spojíme s nakrájeným avokádem, paprikami a rajčaty.
Petřin tip: Na maso doporučuje nakoupit koření značky NoMU. Mají skvělé směsi pro přípravu moderních pokrmů mimořádných chutí. Koření neobsahuje geneticky modifikované přísady, konzervanty ani glutaman sodný. Lze je koupit i přes internet.
Vyzkoušejte také
-
Javorovo-limetkovo-zázvorová pečená žebra
90 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Trhané vepřové s květákovo-parmazánovou kaší
260 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Burger z mixu hovězího a vepřového masa s celerovo-jablečným salátem a cibulovou marmeládou
90 min. | Obtížnost Hodnocení - 1/5
-
Pulled pork (trhané vepřové) tažené v jablečném moštu s chilli a koriandrem
450 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Grilovaná vepřová žebírka v medové marinádě
180 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5