Dušená vepřová panenka a cous-cous s brynzou a avokádem

45 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5 | 2 porce

300 g Vepřová panenka
Koření na steak
250 g Cous-cous
150 g Brynza
3 ks Barevné papriky
15 ks Cherry rajčata
3 lžíce Olivový olej
  Sůl

Maso okořeníme směsí vhodnou na steak (od značky NoMU má například toto složení: mořská sůl, hořčice, koriandr, černý pepř, cibule, česnek, rozmarýn, tymián, paprika petržel, kmín, majoránka, oregáno). Na pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém ze všech stran opečeme okořeněný váleček vepřové panenky tak, aby se maso zatáhlo. Při obracení do masa nepícháme, aby všechna šťáva zůstala uvnitř. Když je maso ze všech stran opečené, zalijeme 2 dcl vody a necháme 10 min pod pokličkou dusit.  Poté panenku vyjmeme a nakrájíme na asi 2 cm široké plátky, které podáváme s cous-cousem.

Cous-cous osolíme, zalijeme vařící vodou v poměru 1:2 (cous-cous : voda) a necháme 10 min. pod pokličkou nabobtnat. Mezitím nakrájíme papriky a avokádo na malé kousky a cherry rajčátka na půlky. Po deseti minutách do cous-cousu přimícháme brynzu a olivový olej a vše spojíme s nakrájeným avokádem, paprikami a rajčaty.

Petřin tip: Na maso doporučuje nakoupit koření značky NoMU. Mají skvělé směsi pro přípravu moderních pokrmů mimořádných chutí. Koření neobsahuje geneticky modifikované přísady, konzervanty ani glutaman sodný. Lze je koupit i přes internet.

Petra Bártová Recept připravila Petra Bártová, foodblogerka a redaktorka SexyMamas.cz

Sledujte nás, ať vás ostatní nepředběhnou.


Vyberte město:

Nahoru