Javorovo-limetkovo-zázvorová pečená žebra

90 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5 | 4 porce

1,5 kg Vepřová žebra
4 cm Čerstvý zázvor
1 ks Chilli paprička
1/2 ks Limetka
3 lžíce Javorový sirup
Směs pikantního koření bez glutamátu

Žebra omyjeme a okořeníme směsí koření (můžete vytvořit i vlastní směs z červené papriky, drceného kmínu, chilli, sušené cibule, sušeného česneku a soli – poměr soli k ostatnímu koření by neměl být vyšší než 15%). Vmasírujeme do nich polovinu množství čerstvého strouhaného zázvoru a rozložíme na plech pokrytý pečícím papírem. Plech zabalíme do alobalu a dáme do trouby vyhřáté na 250 stupňů. Pečeme cca 40 minut. Pokud žebra nejsou moc masitá, stačí 30 minut.

Poté sundáme alobal a žebra potřeme marinádou, kterou získáme rozmixováním limetové šťávy, javorového sirupu, směsi koření, chilli papričky a zbytku zázvoru. Teplotu snížíme na 170 stupňů a pečeme cca 5 minut. Když je jedna strana žeber dostatečně opečená, obrátíme je, znovu potřeme a pečeme dalších 5 minut.

 

Petra Bártová Recept připravila Petra Bártová, foodblogerka a redaktorka SexyMamas.cz

Sledujte nás, ať vás ostatní nepředběhnou.


Vyberte město:

Nahoru