Javorovo-limetkovo-zázvorová pečená žebra
90 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5 | 4 porce
1,5 kg | Vepřová žebra |
4 cm | Čerstvý zázvor |
1 ks | Chilli paprička |
1/2 ks | Limetka |
3 lžíce | Javorový sirup |
Směs pikantního koření bez glutamátu |
Žebra omyjeme a okořeníme směsí koření (můžete vytvořit i vlastní směs z červené papriky, drceného kmínu, chilli, sušené cibule, sušeného česneku a soli – poměr soli k ostatnímu koření by neměl být vyšší než 15%). Vmasírujeme do nich polovinu množství čerstvého strouhaného zázvoru a rozložíme na plech pokrytý pečícím papírem. Plech zabalíme do alobalu a dáme do trouby vyhřáté na 250 stupňů. Pečeme cca 40 minut. Pokud žebra nejsou moc masitá, stačí 30 minut.
Poté sundáme alobal a žebra potřeme marinádou, kterou získáme rozmixováním limetové šťávy, javorového sirupu, směsi koření, chilli papričky a zbytku zázvoru. Teplotu snížíme na 170 stupňů a pečeme cca 5 minut. Když je jedna strana žeber dostatečně opečená, obrátíme je, znovu potřeme a pečeme dalších 5 minut.
Vyzkoušejte také
-
Dušená vepřová panenka a cous-cous s brynzou a avokádem
45 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Trhané vepřové s květákovo-parmazánovou kaší
260 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Burger z mixu hovězího a vepřového masa s celerovo-jablečným salátem a cibulovou marmeládou
90 min. | Obtížnost Hodnocení - 1/5
-
Pulled pork (trhané vepřové) tažené v jablečném moštu s chilli a koriandrem
450 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Grilovaná vepřová žebírka v medové marinádě
180 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5