Trhané vepřové s květákovo-parmazánovou kaší
260 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5 | 3-4 porce
750 g | Vepřová krkovice s kostí |
650 ml | Červené víno |
350 ml | Voda |
2 stroužky | Česnek |
Sůl a pepř |
Troubu rozpálíme na 150 stupňů. Krkovici posolíme a opepříme z obou stran a vložíme ji do pekáče. Přihodíme stroužky česneku, přilijeme víno a vodu. Pekáč zakryjeme a dáme do trouby péct na 3 hodiny. Po třech hodinách pečení by mělo být maso krásně měkké, pokud ne, pečeme ještě asi hodinu.
Jakmile je maso hotové, oddělíme kost od masa, vyndáme ji z pekáče a maso pomocí šťouchadla na brambory nebo dvou vidliček rozdělíme na jednotlivá vlákna a ta pořádně promícháme se šťávou, která vznikla z vody, vína a výpeku z masa.
Květákovo-parmázánová kaše
1 ks | Větší květák |
250 g | Smetana ke šlehání |
100 g | Parmazán |
Sůl |
Květák uvaříme v osolené vodě. Vodu slijeme a k uvařenému květáku přidáme smetanu a nastrouhaný parmazán. Pomocí tyčového mixéru vše promixujeme dohladka. Pokud je kaše málo slaná, tak ji dosolíme a důkladně promícháme.
Servírujeme v hlubším talíři, do kterého dáme nejprve kaši a na ni pak vlákna masa se šťávou. Nakonec ozdobíme posekanou zelenou natí nebo v sezoně medvědím česnekem.
Vyzkoušejte také
-
Dušená vepřová panenka a cous-cous s brynzou a avokádem
45 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Javorovo-limetkovo-zázvorová pečená žebra
90 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Burger z mixu hovězího a vepřového masa s celerovo-jablečným salátem a cibulovou marmeládou
90 min. | Obtížnost Hodnocení - 1/5
-
Pulled pork (trhané vepřové) tažené v jablečném moštu s chilli a koriandrem
450 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Grilovaná vepřová žebírka v medové marinádě
180 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5