Pulled pork (trhané vepřové) tažené v jablečném moštu s chilli a koriandrem
450 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5 | 10 porcí
1,5 kg | Vepřová plec |
cca 0,5 l | Jablečný mošt |
1 ks | Cibule |
4 ks | Stroužek česneku |
2 (či více) ks | Chilli paprička |
Sůl, pepř | |
1 svazek | Koriandr |
Máslové briošky |
Maso nasolíme, opepříme a tukovou vrstvu nařežeme na čtverečky. Vložíme do pekáče tukem nahoru, zalijeme moštem do poloviny výšky masa, přidáme chilli nakrájené na kolečka, cibuli na kolečka a česnek.
Zprudka zapečeme 30 min na 220 stupňů, pak troubu stáhneme na 120 stupňů a pomalu pečeme 6 hodin. Občas poléváme moštem.
Po upečení necháme maso 30 min odpočinout a mezitím si zredukujeme-svaříme šťávu na 1/3. Maso pak natrháme vidličkou na vlákna, zalijeme svařenou šťávou s cibulí a chilli (česnek vyjmeme) a podáváme s čerstvě nasekaným koriandrem v briošce. Případně přidáme chilli, pokud máme rádi výraznější chuť.
Je možné podávat ještě s dušenou cibulkou na másle. Několik cibulí rozpůlíme, na grilu opečeme ve slupce řezem dolů do černa, pak oloupeme, rozdělíme na kolečka, dáme do kastrůlku s pokličkou a přidáme oříšek másla se solí a snítkou tymiánu. Pozvolna dusíme asi 30 min. Cibule bude jemná, máslová a příjemně sladko-slaná.
Vyzkoušejte také
-
Dušená vepřová panenka a cous-cous s brynzou a avokádem
45 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Javorovo-limetkovo-zázvorová pečená žebra
90 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Trhané vepřové s květákovo-parmazánovou kaší
260 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Burger z mixu hovězího a vepřového masa s celerovo-jablečným salátem a cibulovou marmeládou
90 min. | Obtížnost Hodnocení - 1/5
-
Grilovaná vepřová žebírka v medové marinádě
180 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5