Pulled pork (trhané vepřové) tažené v jablečném moštu s chilli a koriandrem

450 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5 | 10 porcí

1,5 kg Vepřová plec
cca 0,5 l Jablečný mošt
1 ks Cibule
4 ks Stroužek česneku
2 (či více) ks Chilli paprička
Sůl, pepř
1 svazek Koriandr
Máslové briošky

Maso nasolíme, opepříme a tukovou vrstvu nařežeme na čtverečky. Vložíme do pekáče tukem nahoru, zalijeme moštem do poloviny výšky masa, přidáme chilli nakrájené na kolečka, cibuli na kolečka a česnek.

Zprudka zapečeme 30 min na 220 stupňů, pak troubu stáhneme na 120 stupňů a pomalu pečeme 6 hodin. Občas poléváme moštem.

Po upečení necháme maso 30 min odpočinout a mezitím si zredukujeme-svaříme šťávu na 1/3. Maso pak natrháme vidličkou na vlákna, zalijeme svařenou šťávou s cibulí a chilli (česnek vyjmeme) a podáváme s čerstvě nasekaným koriandrem v briošce. Případně přidáme chilli, pokud máme rádi výraznější chuť.

Je možné podávat ještě s dušenou cibulkou na másle. Několik cibulí rozpůlíme, na grilu opečeme ve slupce řezem dolů do černa, pak oloupeme, rozdělíme na kolečka, dáme do kastrůlku s pokličkou a přidáme oříšek másla se solí a snítkou tymiánu. Pozvolna dusíme asi 30 min. Cibule bude jemná, máslová a příjemně sladko-slaná.

Honza Hermann Recept připravil Honza Hermann, náš zákazník

Sledujte nás, ať vás ostatní nepředběhnou.


Vyberte město:

Nahoru