Burger z mixu hovězího a vepřového masa s celerovo-jablečným salátem a cibulovou marmeládou
90 min. | Obtížnost Hodnocení - 1/5 | 4 porce
500 g | Vyzrálé libové hovězí maso |
100 g | Vepřová kýta |
3 lžičky | Tymián drhnutý čerstvý (nebo sušený) |
3 lžičky | Sůl |
Pepř | |
2 stroužky | Česnek |
3 lžíce | Olivový olej |
4 ks | Celozrnná kaiserka nebo domácí brioška |
3 lžíce | Dijonská hořčice (+ majonéza) |
1 ks | Rajče |
1 ks | Jablko (Granny Smith) |
2 řapíky | Řapíkatý celer |
2 lžíce | Bílý jogurt |
Cibulová marmeláda |
Libové maso nameleme (nebo to pro nás rád udělá pan řezník v Mikrofarmě :)). Přidáme tymián, sůl, pepř, česnek a olivový olej a důkladně promícháme. Dáme do chladu uležet. Směs můžeme připravit klidně den předem.
Na salát nakrájíme jablko a celer na tenké nudličky, smícháme je s jogurtem a lehce osolíme.
Z masové směsi vytvarujeme burgery a ogrilujeme je z obou stran. Kaiserky rozpůlíme a rozpečeme. Spodní část kaiserky potřeme dijonskou hořčicí (je možné ji zjemnit smícháním s majonézou), na ni dáme salát, následuje ogrilované maso a cibulová marmeláda s plátkem rajčete. Marmeládu můžete buď koupit hotovou a nebo si připravit vlastní (cibule orestovaná na másle, zasypaná třtinovým cukrem, který se nechá zkaramelizovat a zakápnutá krémovým (výborné je fíkovo-chilli) balsamicem.
Tip SexyMamas: Zda máte správně dochucené maso lze zjistit lehce ještě než ho všechno ogrilujete. Vyplatí se udělat test a opéci malý kousek směsi na pánvičce, ochutnat a chuť masa doladit.
Vyzkoušejte také
-
Chateaubriand s gratinovanými bramborami, pastinákem a Foie gras
120 min. | Obtížnost Hodnocení - 4/5
-
Tataráček
30 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Hovězí na houbách s bylinkovým tarhonitem
60 min. | Obtížnost Hodnocení - 3/5
-
Pečený hovězí krk na zelenině
240 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Španělský ptáček – retro klasika ve fitness úpravě
Nejméně 200 min. | Obtížnost Hodnocení - 3/5
-
Závin z mletého hovězího a červené řepy s čerstvým tymiánem
90 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Přes noc konfitovaná vyzrálá hovězí plec
540 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Vídeňský telecí guláš podle Florentýny
180 min. | Obtížnost Hodnocení - 3/5
-
Grilovaná loupaná plec jako roastbeef s domácími hranolky
30 min. | Obtížnost Hodnocení - 1/5