Grilovaná vepřová žebírka v medové marinádě

180 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5 | 3 porce

1-1,5 kg Vepřová žebírka

MARINÁDA:

2 lžíce Hořčice
2 lžíce Kečup
5 lžic Med
1 lžička Chilli
1/2 lžičky Sladká mletá paprika
2 lžíce Jemná sojová omáčka
1 lžička Jablečný ocet
1 špetka Skořice
Sůl a pepř

Z vnitřní strany žeber odstraníme tenkou blánu (nebo poprosíme řezníka).

Suroviny na marinádu smícháme při pokojové teplotě, touto směsí důkladně potřeme žebírka a necháme cca 2 hodiny odpočívat, ne v lednici.

Gril připravíme na nepřímé grilování (plamen je okolo, nikoli pod masem). Poté žebra položíme vnitřní stranou na rošt. Po 30 minutách nepřímého grilování znova potřeme marinádou. Žebírka lze v této fázi zaudit tak, že přihodíme hobliny ovocného nebo tvrdého dřeva na horké uhlí a necháme pod poklopem vyudit.

Žebírka jsou hotova v okamžiku, kdy jdou kosti samostatně vytáhnout z masa. Doporučenou přílohou je zelný salát s křenem.

Michal Hájek Recept připravil Michal Hájek, kuchař

Sledujte nás, ať vás ostatní nepředběhnou.


Vyberte město:

Nahoru