Farmářský králík konfitovaný v olivovém oleji, houbové soté a grilovaná polenta se sušenými rajčaty
420 min. | Obtížnost Hodnocení - 3/5 | 4 porce
1 celý (nebo 4 stehna) | Králík |
Olivový (nebo slunečnicový) olej | |
Sůl a pepř | |
6 snítek | Čerstvý tymián |
Králíka vykostíme (nebo to pro vás mile rád udělá náš mistr řezník) a znova svážeme přírodním provázkem do rolky. Osolíme a opepříme. Poté maso vložíme do pečící nádoby a celé zalijeme olejem – maso musí být zcela ponořeno. Vložíme do trouby a táhneme (konfitujeme) při teplotě 63-65 (max!)°C po dobu 6-7 hodin.
Houbové soté
200 g | Hřiby (čerstvé/mražené) |
1 ks | Šalotka |
0,5 dcl | Olivový olej |
25 g | Máslo |
0,5 dcl | Sušší bílé víno |
Sůl a pepř | |
1 snítka | Čerstvý tymián |
Těsně před dokončením králíka zpěníme na oleji nadrobno nakrájenou šalotku a na ní orestujeme houby. Podlijeme trochou vína a necháme chvilku odpařit alkohol. Osolíme, opepříme, zasypeme nasekaným čerstvým tymiánem a po odstavení z plamene ještě vmícháme máslo.
Grilovaná polenta se sušenými rajčaty
100 g | Kukuřičná mouka – polenta |
20 g | Sušená rajčata |
2 dcl | Zeleninový vývar |
1 oříšek | Máslo |
Sůl a pepř |
Do vroucího zeleninového vývaru přidáme nadrobno pokrájená sušená rajčata i s trochou oleje z nich. Poté vsypeme kukuřičnou mouku a za stálého míchání ji po dobu, která je uvedena na sáčku od polenty, povaříme. Takto nám vznikne hustá kaše. Nakonec vmícháme máslo, dochutíme solí a pepřem a vlijeme na plech či do formy vypláchnuté vodou nebo vyložené pečícím papírem. Po zchladnutí nakrájíme a každý kousek ogrilujeme z obou stran na pánvi s kapkou oleje.
Vyzkoušejte také
-
Chateaubriand s gratinovanými bramborami, pastinákem a Foie gras
120 min. | Obtížnost Hodnocení - 4/5
-
Králičí plněná stehna k Velikonocům
120 min. | Obtížnost Hodnocení - 3/5
-
Kohoutek po farmářsku /Gallo alla contadina/ podle Sergia Belliniho
210 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Krůtí ragú se slaninou a fenyklem
70 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Kuřecí steak se zapečenou ochucenou polentou
45 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Závitky s pomalu pečenou farmářskou kachnou a zeleninou
900 min. | Obtížnost Hodnocení - 3/5
-
Farmářské kuře se zelnou lepenicí a cibulovou omáčkou
100 min. | Obtížnost Hodnocení - 1/5
-
Grilované farmářské baby kuře
45 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Bio perlička pomalu pečená s rozmarýnem
630 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5