Krůtí ragú se slaninou a fenyklem

70 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5 | 4 porce

450 g Krůtí maso
170 g Anglická slanina v kuse
1 ks Cibule střední velikosti
1 ks Fenykl
0,5 l Voda
250 g Smetana ke šlehání
Sůl a pepř
Petrželka (libovolně)

Cibuli nakrájíme nadrobno. Slaninu také nakrájíme na menší kostičky, stejně tak omytý fenykl. Krůtí maso nakrájíme na kostky.

Na středním stupni rozehřejeme pánev a vhodíme na ni cibuli a slaninu. Nemusíme dávat olej nebo sádlo, protože slanina pustí docela dost tuku. Zahříváme na středním stupni, aby se slanina i cibule nepřipálila, naopak slanina by měla pustit tuk, zcvrknout se a cibule by se měla krásně orestovat do sklovata. Když je cibule zesklovatělá a slanina je vyškvařená, přihodíme na pánev krůtí maso a orestujeme ze všech stran. Osolíme a opepříme. Do pánve přihodíme nakrájený fenykl, přilijeme půl litru vody a dusíme tak dlouho, dokud se voda téměř neodpaří. Nakonec zalijeme smetanou a za občasného míchání necháme smetanu zredukovat, aby bylo maso jen tak lehce smetanou obalené. Podle chuti dosolíme a dopepříme.

Při podávání můžeme ragú ozdobit nasekanou petrželkou. Servírujeme s kaší, vařenými nebo pečenými brambory, celerovou kaší, polentovou kaší, ale i s těstovinami nebo jen s pečivem.

 

Kate's Cuisine Recept připravila foodblogerka Kate's Cuisine

Sledujte nás, ať vás ostatní nepředběhnou.


Vyberte město:

Nahoru