Krůtí ragú se slaninou a fenyklem
70 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5 | 4 porce
450 g | Krůtí maso |
170 g | Anglická slanina v kuse |
1 ks | Cibule střední velikosti |
1 ks | Fenykl |
0,5 l | Voda |
250 g | Smetana ke šlehání |
Sůl a pepř | |
Petrželka (libovolně) |
Cibuli nakrájíme nadrobno. Slaninu také nakrájíme na menší kostičky, stejně tak omytý fenykl. Krůtí maso nakrájíme na kostky.
Na středním stupni rozehřejeme pánev a vhodíme na ni cibuli a slaninu. Nemusíme dávat olej nebo sádlo, protože slanina pustí docela dost tuku. Zahříváme na středním stupni, aby se slanina i cibule nepřipálila, naopak slanina by měla pustit tuk, zcvrknout se a cibule by se měla krásně orestovat do sklovata. Když je cibule zesklovatělá a slanina je vyškvařená, přihodíme na pánev krůtí maso a orestujeme ze všech stran. Osolíme a opepříme. Do pánve přihodíme nakrájený fenykl, přilijeme půl litru vody a dusíme tak dlouho, dokud se voda téměř neodpaří. Nakonec zalijeme smetanou a za občasného míchání necháme smetanu zredukovat, aby bylo maso jen tak lehce smetanou obalené. Podle chuti dosolíme a dopepříme.
Při podávání můžeme ragú ozdobit nasekanou petrželkou. Servírujeme s kaší, vařenými nebo pečenými brambory, celerovou kaší, polentovou kaší, ale i s těstovinami nebo jen s pečivem.
Vyzkoušejte také
-
Chateaubriand s gratinovanými bramborami, pastinákem a Foie gras
120 min. | Obtížnost Hodnocení - 4/5
-
Králičí plněná stehna k Velikonocům
120 min. | Obtížnost Hodnocení - 3/5
-
Kohoutek po farmářsku /Gallo alla contadina/ podle Sergia Belliniho
210 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Kuřecí steak se zapečenou ochucenou polentou
45 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Závitky s pomalu pečenou farmářskou kachnou a zeleninou
900 min. | Obtížnost Hodnocení - 3/5
-
Farmářské kuře se zelnou lepenicí a cibulovou omáčkou
100 min. | Obtížnost Hodnocení - 1/5
-
Grilované farmářské baby kuře
45 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Bio perlička pomalu pečená s rozmarýnem
630 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Farmářský králík konfitovaný v olivovém oleji, houbové soté a grilovaná polenta se sušenými rajčaty
420 min. | Obtížnost Hodnocení - 3/5