Kohoutek po farmářsku /Gallo alla contadina/ podle Sergia Belliniho

210 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5 | 4 porce

1 ks Kohoutek z Mikrofarmy
1 ks Žlutá paprika
1 ks Červená paprika
2 ks Cibule
2 ks Mrkev
2 stonky Řapíkatý celer
12 ks Cherry rajčata
1 kg Brambory
4 snítky Rozmarýn
6 stroužků Česnek
6 lžic Olivový olej
0,2 l Voda

Vnitřek kohouta naplníme dvěma snítkami rozmarýnu, solí a 3 rozpůlenými stroužky česneku.

Brambory nakrájíme na čtvrtky nebo šestiny (podle jejich velikosti), ostatní očištěnou zeleninu na přibližně 4 cm kousky a cherry rajčata na polovinu. Vložíme do pekáče a promícháme se solí, dvěma snítkami rozmarýnu, třemi rozpůlenými stroužky česneku a 4 lžícemi olivového oleje.

Na zeleninu položíme kohoutka a přelijeme ho ještě 2 lžícemi oleje a shora po povrchu osolíme. Do pekáče přilijeme 2 dcl vody, přikryjeme víkem a vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C asi na dvě a půl hodiny. Poté zkontrolujeme, zda není příliš suchá zelenina (pokud je, přidáme trochu vody) a dopečeme ještě cca 30 minut bez víka na 180 °C.

Pečená zelenina slouží jako příloha, pokud jí chceme více, můžeme množství zeleniny o polovinu navýšit.

Sergio Bellini Recept připravil Sergio Bellini, kuchař a majitel restaurace Castellana trattoria v Brně

Vyzkoušejte také

Sledujte nás, ať vás ostatní nepředběhnou.


Vyberte město:

Nahoru