Kohoutek po farmářsku /Gallo alla contadina/ podle Sergia Belliniho
210 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5 | 4 porce
1 ks | Kohoutek z Mikrofarmy |
1 ks | Žlutá paprika |
1 ks | Červená paprika |
2 ks | Cibule |
2 ks | Mrkev |
2 stonky | Řapíkatý celer |
12 ks | Cherry rajčata |
1 kg | Brambory |
4 snítky | Rozmarýn |
6 stroužků | Česnek |
6 lžic | Olivový olej |
0,2 l | Voda |
Vnitřek kohouta naplníme dvěma snítkami rozmarýnu, solí a 3 rozpůlenými stroužky česneku.
Brambory nakrájíme na čtvrtky nebo šestiny (podle jejich velikosti), ostatní očištěnou zeleninu na přibližně 4 cm kousky a cherry rajčata na polovinu. Vložíme do pekáče a promícháme se solí, dvěma snítkami rozmarýnu, třemi rozpůlenými stroužky česneku a 4 lžícemi olivového oleje.
Na zeleninu položíme kohoutka a přelijeme ho ještě 2 lžícemi oleje a shora po povrchu osolíme. Do pekáče přilijeme 2 dcl vody, přikryjeme víkem a vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C asi na dvě a půl hodiny. Poté zkontrolujeme, zda není příliš suchá zelenina (pokud je, přidáme trochu vody) a dopečeme ještě cca 30 minut bez víka na 180 °C.
Pečená zelenina slouží jako příloha, pokud jí chceme více, můžeme množství zeleniny o polovinu navýšit.
Vyzkoušejte také
-
Chateaubriand s gratinovanými bramborami, pastinákem a Foie gras
120 min. | Obtížnost Hodnocení - 4/5
-
Králičí plněná stehna k Velikonocům
120 min. | Obtížnost Hodnocení - 3/5
-
Krůtí ragú se slaninou a fenyklem
70 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Kuřecí steak se zapečenou ochucenou polentou
45 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Závitky s pomalu pečenou farmářskou kachnou a zeleninou
900 min. | Obtížnost Hodnocení - 3/5
-
Farmářské kuře se zelnou lepenicí a cibulovou omáčkou
100 min. | Obtížnost Hodnocení - 1/5
-
Grilované farmářské baby kuře
45 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Bio perlička pomalu pečená s rozmarýnem
630 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Farmářský králík konfitovaný v olivovém oleji, houbové soté a grilovaná polenta se sušenými rajčaty
420 min. | Obtížnost Hodnocení - 3/5