Králičí plněná stehna k Velikonocům
120 min. | Obtížnost Hodnocení - 3/5 | 5 porcí
5 ks | Králičí stehna |
100 g | Listový špenát |
50 g | Mladé nasekané kopřivy |
případně | (100 g Mladé nasekané kopřivy a 50 g petrželka) |
100 g | Cibule do nádivky |
1 ks | Cibule na pečení |
4 stroužky | Česnek |
100 g | Anglická slanina |
2 ks | Vejce |
25 g | Hladká mouka |
50 g | Máslo |
100 ml | Olej |
Sůl a pepř |
Cibuli a slaninu jemně nakrájíme a osmahneme na pánvi, přidáme nasekaný špenát s kopřivami (případně kopřivy s petrželkou nebo špenát s petrželkou), opepříme a osolíme, přilijeme rozšlehaná vejce a za stálého míchání necháme zhoustnout.
Z králičích stehen vyjmeme křížovou kost a vykroutíme uvolněnou kost stehenní, čímž získáme prostor pro nádivku. Zchladlou hustou nádivkou naplníme stehna a otvor sešijeme nebo spíchneme jehlou.
Cibuli nakrájíme nadrobno, osmažíme ji na oleji dozlatova, podlijeme vodou nebo vývarem, přidáme posekaný česnek a na tento základ položíme stehna. Dusíme v troubě rozpálené na 180 °C cca 45 minut doměkka.
Hotová stehna vyjmeme, uložíme do tepla, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem nebo vodou a povaříme asi 30 minut. Dochutíme solí a pepřem. Nescezenou šťávu nalijeme na stehna a podáváme s bramborami.
Vyzkoušejte také
-
Chateaubriand s gratinovanými bramborami, pastinákem a Foie gras
120 min. | Obtížnost Hodnocení - 4/5
-
Kohoutek po farmářsku /Gallo alla contadina/ podle Sergia Belliniho
210 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Krůtí ragú se slaninou a fenyklem
70 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Kuřecí steak se zapečenou ochucenou polentou
45 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Závitky s pomalu pečenou farmářskou kachnou a zeleninou
900 min. | Obtížnost Hodnocení - 3/5
-
Farmářské kuře se zelnou lepenicí a cibulovou omáčkou
100 min. | Obtížnost Hodnocení - 1/5
-
Grilované farmářské baby kuře
45 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Bio perlička pomalu pečená s rozmarýnem
630 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Farmářský králík konfitovaný v olivovém oleji, houbové soté a grilovaná polenta se sušenými rajčaty
420 min. | Obtížnost Hodnocení - 3/5