Králičí plněná stehna k Velikonocům

120 min. | Obtížnost Hodnocení - 3/5 | 5 porcí

5 ks Králičí stehna
100 g Listový špenát
50 g Mladé nasekané kopřivy
případně (100 g Mladé nasekané kopřivy a 50 g petrželka)
100 g Cibule do nádivky
1 ks Cibule na pečení
4 stroužky Česnek
100 g Anglická slanina
2 ks Vejce
25 g Hladká mouka
50 g Máslo
100 ml Olej
Sůl a pepř

Cibuli a slaninu jemně nakrájíme a osmahneme na pánvi, přidáme nasekaný špenát s kopřivami (případně kopřivy s petrželkou nebo špenát s petrželkou), opepříme a osolíme, přilijeme rozšlehaná vejce a za stálého míchání necháme zhoustnout.

Z králičích stehen vyjmeme křížovou kost a vykroutíme uvolněnou kost stehenní, čímž získáme prostor pro nádivku. Zchladlou hustou nádivkou naplníme stehna a otvor sešijeme nebo spíchneme jehlou.

Cibuli nakrájíme nadrobno, osmažíme ji na oleji dozlatova, podlijeme vodou nebo vývarem, přidáme posekaný česnek a na tento základ položíme stehna. Dusíme v troubě rozpálené na 180 °C cca 45 minut doměkka.

Hotová stehna vyjmeme, uložíme do tepla, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem nebo vodou a povaříme asi 30 minut. Dochutíme solí a pepřem. Nescezenou šťávu nalijeme na stehna a podáváme s bramborami.

Farma Kočárovi Recept připravila Farma Kočárovi, náš dodavatel skvělého králičího masa

Sledujte nás, ať vás ostatní nepředběhnou.


Vyberte město:

Nahoru