Závitky s pomalu pečenou farmářskou kachnou a zeleninou
900 min. | Obtížnost Hodnocení - 3/5 | 30 rolek, tj. 15 porcí
1 ks | Farmářská kachna |
750 g | Mrkev |
500 g | Celer |
500 g | Petržel |
500 g | Červená řepa |
1 ks | Pórek |
30 g | Máslo |
50 ml | Olivový olej |
Sůl | |
Kmín | |
50 ml | Med |
20 ml | Sojová omáčka |
1 balení | Rýžový papír |
Kachnu omyjeme, osolíme (i vevnitř a v záhybech), okmínujeme, trošku podlijeme a strčíme v přikrytém pekáči do trouby rozehřáté na 90 °C. Po šesti hodinách zvýšíme teplotu na 120 °C a pečeme dalších pět hodin. Na poslední hodinu pekáč odkryjeme a maso pomažeme směsí medu a výpeku. Můžeme zvýšit teplotu kvůli křupavé kůrčičce. Kachnu necháme trochu vychladnout a pak ji natrháme na nudličky, prsíčka i s kůží nakrájíme.
Mrkev, celer a petržel oloupeme a nakrájíme na nudličky o rozměrech cca 0,5×5 cm. Dáme na plech politý olivovým olejem a rukama promícháme, aby se zelenina omastila. Pečeme v troubě na 200 °C cca 16 minut, v polovině obrátíme. Necháme vychladnout.
Červenou řepu oloupeme, zabalíme do alobalu a pečeme v troubě na 220 °C 2 hodiny. Necháme trochu vychladnout a nakrájíme na podobné nudličky, na jaké máme už ostatní zeleninu.
Pórek očistíme a rozdělíme na zelenou a bílou část. Bílou část nakrájíme na tenká půlkolečka, zelenou část na cca 0,5 cm široké nudličky. Obě části postupně (každou zvlášť) orestujeme na másle, ke konci přidáme sójovou omáčku. Necháme vychladnout.
Rýžový papír namočíme dle instrukcí na obalu. Položíme na něj nejdříve trošku kořenové zeleniny, potom několik kousků červené řepy, několik kousků kachny, nahoru bílý a zelený pórek a zabalíme. Jak správně zabalit závitek, se dozvíte například zde.
Hotové závitky servírujeme spolu s omáčkou, do které každé sousto namáčíme.
Medovo-sezamová omáčka
1/4 šálku | Sojová omáčka |
1 lžička | Sezamový olej |
1/2 šálku | Med |
Strouhaný čerstvý zázvor | |
1 špetka | Chilli (lze vynechat) |
1 lžička | Ocet z rýžového vína |
Ze všech ingrediencí smícháme omáčku na namáčení závitků.
Vyzkoušejte také
-
Chateaubriand s gratinovanými bramborami, pastinákem a Foie gras
120 min. | Obtížnost Hodnocení - 4/5
-
Králičí plněná stehna k Velikonocům
120 min. | Obtížnost Hodnocení - 3/5
-
Kohoutek po farmářsku /Gallo alla contadina/ podle Sergia Belliniho
210 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Krůtí ragú se slaninou a fenyklem
70 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Kuřecí steak se zapečenou ochucenou polentou
45 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Farmářské kuře se zelnou lepenicí a cibulovou omáčkou
100 min. | Obtížnost Hodnocení - 1/5
-
Grilované farmářské baby kuře
45 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Bio perlička pomalu pečená s rozmarýnem
630 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Farmářský králík konfitovaný v olivovém oleji, houbové soté a grilovaná polenta se sušenými rajčaty
420 min. | Obtížnost Hodnocení - 3/5