Grilované farmářské baby kuře
45 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5 | 1 porce
1 ks | Baby kuře s kůží |
Citonová kůra | |
Chilli | |
Tymián | |
Olivový olej | |
Sůl a pepř |
Kuře zbavíme skeletu (nebo poproste našeho pana řezníka, má v tom praxi) tak, aby zůstalo v celku, jen bez hrudní kosti. Takto připravené maso okořeníme citronovou kůrou, chilli, tymiánem, solí a pepřem a necháme odpočinout chvíli v teple, aby se maso provonělo celé.
Poté potřeme kůži kuřete jemně olejem, vložíme na rozpálený gril kůží dolů a po dobu přibližně 3 minut lehce přitlačujeme (lze zatížit kastrolem s vodou apod.). Pečeme co nejdéle, jak nám kůže dovolí. Maso je potřeba hlídat, ale neobracet. Kuře otáčíme až ve chvíli, kdy je kůže křupavá a pečeme tak dlouho, dokud nejdou snadno vytáhnout kosti.
Vyzkoušejte také
-
Chateaubriand s gratinovanými bramborami, pastinákem a Foie gras
120 min. | Obtížnost Hodnocení - 4/5
-
Králičí plněná stehna k Velikonocům
120 min. | Obtížnost Hodnocení - 3/5
-
Kohoutek po farmářsku /Gallo alla contadina/ podle Sergia Belliniho
210 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Krůtí ragú se slaninou a fenyklem
70 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Kuřecí steak se zapečenou ochucenou polentou
45 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Závitky s pomalu pečenou farmářskou kachnou a zeleninou
900 min. | Obtížnost Hodnocení - 3/5
-
Farmářské kuře se zelnou lepenicí a cibulovou omáčkou
100 min. | Obtížnost Hodnocení - 1/5
-
Bio perlička pomalu pečená s rozmarýnem
630 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Farmářský králík konfitovaný v olivovém oleji, houbové soté a grilovaná polenta se sušenými rajčaty
420 min. | Obtížnost Hodnocení - 3/5