Bio perlička pomalu pečená s rozmarýnem
630 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5 | 4 porce
1 ks | Bio perlička |
2 ks | Mrkev |
2 ks | Kořenová petržel |
1/4 ks | Celer |
1-2 ks | Cibule |
Sůl a pepř | |
2 snítky | Rozmarýn |
125 g | Máslo |
1-2 dcl | Zeleninový vývar nebo voda |
Perličku předem (ideálně přes noc) nasolíme hrubou solí, kterou jsme rozdrtili spolu s rozmarýnem a trochou černého pepře v hmoždíři.
Dno pekáče poklademe plátky másla a vložíme na něj odleželou perličku spolu s kořenovou zeleninou nakrájenou na velké kusy a čtvrtkami cibule. Podlijeme zlehka vývarem nebo vodou a přiklopíme.
Pečeme na teplotu 90-110°C po dobu přibližně 10 hodin. Čas závisí na zvolené teplotě a velikosti perličky. Dvakrát nebo třikrát můžeme perličku zkontrolovat a případně lehce podlít. Kuchaři takto maso připravují nejčastěji přes noc.
Před dopečením maso odklopíme a zvýšíme teplotu na 170-180°C. Za stálého přelévání výpekem necháme opéct kůži dozlatava a křupava.
Hotové maso odložíme na teplé místo a výpek propasírujeme. Znova jej provaříme a podle jeho hustoty buď naředíme zeleninovým vývarem, nebo naopak lehce na plotně zredukujeme. Dochutíme solí a pepřem. Po odstavení z plamene vmícháme kousek másla na zjemnění a také nadrobno nakrájený rozmarýn.
Jako přílohu doporučujeme dušenou rýži, různé druhy knedlíků (možno i se zelím) nebo brambory v rozmanitých úpravách.
Vyzkoušejte také
-
Chateaubriand s gratinovanými bramborami, pastinákem a Foie gras
120 min. | Obtížnost Hodnocení - 4/5
-
Králičí plněná stehna k Velikonocům
120 min. | Obtížnost Hodnocení - 3/5
-
Kohoutek po farmářsku /Gallo alla contadina/ podle Sergia Belliniho
210 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Krůtí ragú se slaninou a fenyklem
70 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Kuřecí steak se zapečenou ochucenou polentou
45 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Závitky s pomalu pečenou farmářskou kachnou a zeleninou
900 min. | Obtížnost Hodnocení - 3/5
-
Farmářské kuře se zelnou lepenicí a cibulovou omáčkou
100 min. | Obtížnost Hodnocení - 1/5
-
Grilované farmářské baby kuře
45 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Farmářský králík konfitovaný v olivovém oleji, houbové soté a grilovaná polenta se sušenými rajčaty
420 min. | Obtížnost Hodnocení - 3/5