Hovězí na houbách s bylinkovým tarhonitem

60 min. | Obtížnost Hodnocení - 3/5 | 4 porce

0,4 kg Spodní šál
0,4 kg Houby
2 ks Žlutá cibule
1 ks Brambora
0,05 kg Máslo
0,5 l Masový vývar
0,1 l Olej
Kmín bio mletý Sonnentor
Pepř bio mletý Sonnentor
Uzená mořská sůl Smokey salt Sonnetor

Cibuli najemno nakrájíme a dozlatova opečeme na oleji. Přidáme na nudličky nakrájené maso, kmín, pepř a polovinu hub. Zalijeme masovým vývarem. Maso necháme pomalu táhnout cca 40 minut do měkka. Na zahuštění masového soté použijeme 1 oloupanou na jemno nastrouhanou bramboru. Poté podle chuti dosolíme. Do 5 minut se dostavuje efekt zahuštění. Jídlo tak zůstává zcela bez glutenů.

Tarhonito

0,25 kg Tarhoňa
0,5 ks Žlutá cibule
0,5 l Voda
0,1 l Olivový olej
1 kostka Zeleninový bujon Sonnentor
1 lžíce Koření Dobrá nálada Sonnetor
Muškátový oříšek bio Sonnentor

Najemno nakrájenou cibuli orestujeme dosklovita na olivovém oleji, přisypeme tarhoňu, promícháme a přidáme vodu, zeleninový bujon a špetku muškátového oříšku. Na mírném ohni 10-15 min za častého míchání povaříme. Na konec přidáme koření Dobrá nálada, případně dosolíme.

Tarhoňa je těstovina, tudíž obsahuje gluten. Pokud chceme pokrm ponechat bez glutenový, místo tarhoně podáváme např. rýži s použitím Koření na rýži mistra Honga od Sonnentoru.

Martin Zbudila Recept připravil Martin Zbudila, šéfkuchař Bistra Mikrofarma

Vyzkoušejte také

Sledujte nás, ať vás ostatní nepředběhnou.


Vyberte město:

Nahoru