Hovězí na houbách s bylinkovým tarhonitem
60 min. | Obtížnost Hodnocení - 3/5 | 4 porce
0,4 kg | Spodní šál |
0,4 kg | Houby |
2 ks | Žlutá cibule |
1 ks | Brambora |
0,05 kg | Máslo |
0,5 l | Masový vývar |
0,1 l | Olej |
Kmín bio mletý Sonnentor | |
Pepř bio mletý Sonnentor | |
Uzená mořská sůl Smokey salt Sonnetor |
Cibuli najemno nakrájíme a dozlatova opečeme na oleji. Přidáme na nudličky nakrájené maso, kmín, pepř a polovinu hub. Zalijeme masovým vývarem. Maso necháme pomalu táhnout cca 40 minut do měkka. Na zahuštění masového soté použijeme 1 oloupanou na jemno nastrouhanou bramboru. Poté podle chuti dosolíme. Do 5 minut se dostavuje efekt zahuštění. Jídlo tak zůstává zcela bez glutenů.
Tarhonito
0,25 kg | Tarhoňa |
0,5 ks | Žlutá cibule |
0,5 l | Voda |
0,1 l | Olivový olej |
1 kostka | Zeleninový bujon Sonnentor |
1 lžíce | Koření Dobrá nálada Sonnetor |
Muškátový oříšek bio Sonnentor |
Najemno nakrájenou cibuli orestujeme dosklovita na olivovém oleji, přisypeme tarhoňu, promícháme a přidáme vodu, zeleninový bujon a špetku muškátového oříšku. Na mírném ohni 10-15 min za častého míchání povaříme. Na konec přidáme koření Dobrá nálada, případně dosolíme.
Tarhoňa je těstovina, tudíž obsahuje gluten. Pokud chceme pokrm ponechat bez glutenový, místo tarhoně podáváme např. rýži s použitím Koření na rýži mistra Honga od Sonnentoru.
Vyzkoušejte také
-
Chateaubriand s gratinovanými bramborami, pastinákem a Foie gras
120 min. | Obtížnost Hodnocení - 4/5
-
Tataráček
30 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Pečený hovězí krk na zelenině
240 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Španělský ptáček – retro klasika ve fitness úpravě
Nejméně 200 min. | Obtížnost Hodnocení - 3/5
-
Závin z mletého hovězího a červené řepy s čerstvým tymiánem
90 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Přes noc konfitovaná vyzrálá hovězí plec
540 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Burger z mixu hovězího a vepřového masa s celerovo-jablečným salátem a cibulovou marmeládou
90 min. | Obtížnost Hodnocení - 1/5
-
Vídeňský telecí guláš podle Florentýny
180 min. | Obtížnost Hodnocení - 3/5
-
Grilovaná loupaná plec jako roastbeef s domácími hranolky
30 min. | Obtížnost Hodnocení - 1/5