Přes noc konfitovaná vyzrálá hovězí plec
540 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5 | 4 porce
800 g | Vyzrálá hovězí plec |
500 g | Vepřové sádlo |
100 g | Cibule nakrájená na nudličky |
1 ks | Palička česneku nasekaná |
500 g | Čerstvá rajčata nakrájená |
1 plechovka | Konzervovaná rajčata |
0,5 l | Červené víno |
1 ks | Pomeranč (šťáva plus špetka strouhané kůry) |
Sůl, pepř, badyán, rozmarýn | |
Chřest | |
Máslo |
Maso nejprve naložíme do vína a necháme přes noc v lednici. Druhý den ho vyjmeme, osušíme a zprudka ze všech stran opečeme na těžké pánvi na sádle. Vložíme do pečící nádoby, zalijeme sádlem (maso by mělo být zcela ponořeno), nádobu přikryjeme a v troubě pomalu konfitujeme při teplotě 80°C po dobu osmi hodin.
Mezitím na pánvi ve výpeku po mase orestujeme cibuli do barvy, krátce přidáme česnek, koření, pomeranč a hned zalijeme vínem, ve kterém jsme měli naložené maso. Pomalu zredukujeme a přidáme rajčata. Vaříme asi hodinu do chvíle, kdy tekutina zhoustne. Do omáčky ještě přidáme šťávu z masa (bez sádla!), rozmixujeme a hotové maso vložíme do omáčky.
V sezoně podáváme s blanšírovaným chřestem. Ten připravíme tak, že očištěný chřest na přibližně 15 sekund ponoříme do vařící vody, následně ho oglazujeme v rozpuštěném másle, vyjmeme a lehce posypeme solí a pepřem. Mimo sezonu můžete servírovat s bramborovou kaší, těstovinami nebo bílým pečivem.
Vyzkoušejte také
-
Chateaubriand s gratinovanými bramborami, pastinákem a Foie gras
120 min. | Obtížnost Hodnocení - 4/5
-
Tataráček
30 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Hovězí na houbách s bylinkovým tarhonitem
60 min. | Obtížnost Hodnocení - 3/5
-
Pečený hovězí krk na zelenině
240 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Španělský ptáček – retro klasika ve fitness úpravě
Nejméně 200 min. | Obtížnost Hodnocení - 3/5
-
Závin z mletého hovězího a červené řepy s čerstvým tymiánem
90 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Burger z mixu hovězího a vepřového masa s celerovo-jablečným salátem a cibulovou marmeládou
90 min. | Obtížnost Hodnocení - 1/5
-
Vídeňský telecí guláš podle Florentýny
180 min. | Obtížnost Hodnocení - 3/5
-
Grilovaná loupaná plec jako roastbeef s domácími hranolky
30 min. | Obtížnost Hodnocení - 1/5