Tataráček

30 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5 | 4 porce

0,6 kg Falešná svíčková z Mikrofarmy
2 ks Vaječné žloutky
3 ks Šalotka
3-4 stonky Petrželka čerstvá
0,1 kg Cornichons (křupavé okurky)
1 lžíce Kapary
1-2 lžíce Dijonská hořčice
1 lžíce Kečup
0,05 l Olivový olej
Uzená sůl Smokey salt Sonnentor
Uzená paprika Smokey paprika Sonnentor
Pepř barevný z mlýnku Sonnentor
Chilli vločky Sonnentor dle chuti
Rajčata vločka Sonnentor dle chuti

Tajný tip šéfkuchaře Martina Zbudily Le CHef: v rámci „zero waste“ (max. využití surovin) konce salámu (např. uherského, loveckého, turistického – max 100 g na výše uvedené množství masa) .

Falešnou svíčkovou i se salámem pomeleme na mlýnku na maso (řezná deska 3 mm, ale může být dle libosti i hrubší). Šalotky, okurky, kapary a petrželku na jemno nasekáme, přidáme do misky k pomletému masu. Dále přidáme hořčici, kečup, žloutky a ochucovací prostředky dle chuti a intenzity. Vše důkladně promícháme. Podáváme ve formě nočků, které vykrajujeme lžící nebo můžeme vytvarovat pomocí formičky.

Martin Zbudila Recept připravil Martin Zbudila, šéfkuchař Bistra Mikrofarma

Vyzkoušejte také

Sledujte nás, ať vás ostatní nepředběhnou.


Vyberte město:

Nahoru