Hovězí
- Vnější krk
- Krční filet
- Podkrčí / štych
- Vysoké žebro
- Holé žebro
- Hrudí
- Falešná svíčková / kulatá plec
- Lopatka
- Loupaná plec / pérko
- Plecový štítek / plátek
- Velká plec
- Klín / husička
- Kližky
- Vysoký roštěnec
- Veverka
- Oponka
- Nízké žebro
- Nízký roštěnec
- Svíčková
- Pupek / bok
- Malý ořech
- Velký ořech / kavalírka
- Květová a tabulová špička
- Vrchní šál
- Spodní šál / váleček
- Oháňka
- Karabáček
-
Nákup hovězího masa
Abyste nad svým steakem mohli říct „perfektní!“, je potřeba splnit několik důležitých předpokladů:
– zvolte maso vhodného plemene, které se vyznačuje vysokou kvalitou masa
– vyberte si maso, které „zrálo.“ Jemnost, křehkost, výraznou chuť i zkrácení doby přípravy dodá masu vyvěšení po dobu několika týdnů ve speciální chlazené místnosti s konstantní teplotou a vlhkostí.
– vezměte si tu správnou partii. Zapomeňte na „přední“ a „zadní“, dobrý řezník maso bourá na mnohem více konkrétních částí, z nichž každá má specifické použití v kuchyni.
Recepty
-
Chateaubriand s gratinovanými bramborami, pastinákem a Foie gras
120 min. | Obtížnost Hodnocení - 4/5
-
Tataráček
30 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Hovězí na houbách s bylinkovým tarhonitem
60 min. | Obtížnost Hodnocení - 3/5
-
Roláda z divočáka se švestkami, pyré z topinamburů
240 min. | Obtížnost Hodnocení - 3/5
-
Pečený hovězí krk na zelenině
240 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Králičí plněná stehna k Velikonocům
120 min. | Obtížnost Hodnocení - 3/5
-
Kohoutek po farmářsku /Gallo alla contadina/ podle Sergia Belliniho
210 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Dušená vepřová panenka a cous-cous s brynzou a avokádem
45 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Krůtí ragú se slaninou a fenyklem
70 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5