Burger z vyzrálého hovězího
40 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5 | 4 porce
700-800 g | Mleté hovězí maso (min. 20 % tuku) |
8 ks | Plátky slaniny |
1/2 ks | Bílá cibule |
1/2 ks | Zelená paprika |
Sůl a pepř | |
4 ks | Brioška |
Zelenina dle chuti | |
Omáčka dle chuti |
Na přímém plameni si nejprve opečeme slaninu dokřupava a necháme ji okapat na ubrousku. Vychladlou pak nakrájíme na drobné kostky a v míse smícháme s mletým masem. Poté do směsi přidáme i drobně krájenou cibuli a zelenou papriku, osolíme a opepříme.
Ze vzniklé dobře propracované hmoty tvarujeme cca 2 cm silné burgery, které grilujeme na přímém žáru 2 minuty z každé strany a potom ještě 2-4 minuty z každé strany na nepřímém žáru po obvodu grilu (podle požadovaného stupně propečení).
Vkládáme do opečené housky se zeleninou a omáčkou dle chuti.
Vyzkoušejte také
-
Chateaubriand s gratinovanými bramborami, pastinákem a Foie gras
120 min. | Obtížnost Hodnocení - 4/5
-
Tataráček
30 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Hovězí na houbách s bylinkovým tarhonitem
60 min. | Obtížnost Hodnocení - 3/5
-
Pečený hovězí krk na zelenině
240 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Španělský ptáček – retro klasika ve fitness úpravě
Nejméně 200 min. | Obtížnost Hodnocení - 3/5
-
Závin z mletého hovězího a červené řepy s čerstvým tymiánem
90 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Přes noc konfitovaná vyzrálá hovězí plec
540 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5
-
Burger z mixu hovězího a vepřového masa s celerovo-jablečným salátem a cibulovou marmeládou
90 min. | Obtížnost Hodnocení - 1/5
-
Vídeňský telecí guláš podle Florentýny
180 min. | Obtížnost Hodnocení - 3/5