Burger z vyzrálého hovězího

40 min. | Obtížnost Hodnocení - 2/5 | 4 porce

 700-800 g Mleté hovězí maso (min. 20 % tuku)
 8 ks Plátky slaniny
 1/2 ks Bílá cibule
 1/2 ks Zelená paprika
Sůl a pepř
 4 ks Brioška
Zelenina dle chuti
Omáčka dle chuti

Na přímém plameni si nejprve opečeme slaninu dokřupava a necháme ji okapat na ubrousku. Vychladlou pak nakrájíme na drobné kostky a v míse smícháme s mletým masem. Poté do směsi přidáme i drobně krájenou cibuli a zelenou papriku, osolíme a opepříme.

Ze vzniklé dobře propracované hmoty tvarujeme cca 2 cm silné burgery, které grilujeme na přímém žáru 2 minuty z každé strany a potom ještě 2-4 minuty z každé strany na nepřímém žáru po obvodu grilu (podle požadovaného stupně propečení).

Vkládáme do opečené housky se zeleninou a omáčkou dle chuti.

Michal Hájek Recept připravil Michal Hájek, kuchař

Vyzkoušejte také

Sledujte nás, ať vás ostatní nepředběhnou.


Vyberte město:

Nahoru